Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

lauantai 2. elokuuta 2014

Suosikkikohteeni Tallinnassa - Kalamaja

Eilen oli jälleen aika käydä kesäisen päivän vietossa Tallinnassa.
Uusi ehdoton suosikkini Tallinnassa on Kalamajan alue ja sinne suunnattiin jälleen!

Tavoistani poiketen, risteilin tällä kertaa Eckerö Linella.  En ole tuolla uudella laivalla käynytkään, mutta se vaikutti mukavalta ja monipuoliselta.  Kovin tarkkaan en sitä ehtinyt tutkailemaan, sillä sää salli aurinkoisella kannella matkustamisen sekä meno- että tulomatkalla, joten nautimme auringosta ja merituulesta.

Eckerö Linen hyvä puoli oli mielestäni se, että esim. baaritiskillä ja naistenhuoneessa ei ollut juurikaan jonoja.  Palvelu oli erittäin nopeaa ja kohteliasta, joten kaikki elementit olivat kohdillaan.  Nykyisin Eckerökin viilettää Tallinnaan 2,5 tunnissa, joten erot matka-aikojen välillä ovat melko minimaalisia.  Aikaa perillä jäi paljon eli 7,5 tuntia (virallisesti 8, mutta laivalla tulee olla takaisin jo klo 19, jotta se pääsee starttaamaan Helsinkiin ajallaan klo 19.30).  Paluumatka kestikin vain 2h15min, joten se sujui aivan hujauksessa.



Suoraan laivalta lähdimme kävelemään kohden Kalamajaa.  Tällä kertaa halusin nähdä, miten pitkä matka sinne oikeastaan on.  Pitkähän se ei todellakaan ollut ja oli ihana kävellä puiden varjostamaa kävelytietä ja katsella kaikessa rauhassa ympärilleen.  Matkalla kurkistimme nopeasti myös Kalasadaman alueelle.  Päiväsaikaan siellä oli melko hiljaista, mutta seuraavalla kerralla taidan käydä siellä hieman myöhemmin iltapäivällä tai alkuillasta.



Telliskiven rakennuksessa on hauskoja pieniä putiikkeja.  Myynnissö on paljon etnisiä vaatteita, luonnonmukaista kosmetiikka, huonekaluja ja sisustustuotteita yms.  Sisältä löytyy myös sympaattinen teehuone.
Itse en ensimmäisillä kerroillani edes ymmärtänyt sujahtaa "kauppakeskukseen" sisään, mutta nyt on sekin nähty.


Aivan vastapäätä, osoitteessa Telliskivi 57, sijaitsee hauska Baar Bistro Kukeke.
Tällä kertaa emme ruokailleet siellä, mutta tuijottelimme kyllä vesi kielellä viereisiin pöytiin kannettavia annoksia.  Hintataso vaikutti olevan kukkarolle oikein miellyttävä ja seuraavilla reissuilla tämäkin ravintola on kokeilulistallani.



Ravintola on tunnettu sekä omistajastaa Anni Arro :sta sekä siitä, että ruokien valmistamisessa käytetään mahdollisimman paljon lähiruokaa.
Kukeke on sisustettu rakkaudella ja mielikuvituksella.  Sanattomana katselen näitä Tallinnan persoonallisia ja kauniita kahviloita ja ravintoloita.  Niissä on aina yhtä kivaa käydä ja jokainen reissu tuo tullessaan uusia ideoita.



Olen huomannut, että monien uusien ravintoloiden takana on joku Tallinnan tunnetuista kulttuuripersoonista.  Hienoa uskallusta ja heittäytymistä näinä aikoina.

Tunnisteet: , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu