Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Tunnelmia Kalamajasta



Maanantaiaamuna jaksan vieläkin olla iloinen viime lauantain päivämatkasta Tallinnaan.  Eilen kirjoittelinkin jo Kalamajan alueesta, mutta niin paljon jäi vielä päivästä kertomatta.
Lähdimme Kalamajasta kävellen kohden vanhaa kaupunkia.  Saimme monta hyvää valokuvaa ja niiden tunnelmissa mennäänkin vielä vähän matkaa.  Kalamajan puutalot ovat todella idyllisiä ja pieni ränsistyminen vain luo sitä aitoa tunnelmaa.  Tuntuu jotenkin turhauttavalta, etten osaa sanoin kuvata, miten viehättävä tämä alue on.  Siinä onkin sitten jokaiselle hyvä syy ottaa suunta kohden kesäistä Tallinnaa siellä kohden Kalamajan aluetta.  Paikalle pääsee raitiovaunuilla 1 ja 2, jotka molemmat tulevat keskustasta ja matkaavat kohden Koplia.  Matkalla kannattaa hypätä pois heti vasemmalle jäävän torialueen tai jos sitä ei huomaa, niin oikealle jäävän kahvila Boheemin kohdalla.



Matkalla pysähdyimme nautiskelemaan iltapäivän kuumasta ja niin ihanasta auringosta.  Olimme jo menomatkalla laittaneet merkille Boheem -nimisen kahvilan.  Sen terassi oli aivan täynnä, eikä sisällekään mahtunut, mutta voi miten kaunis paikka.  Onneksi vieressä oli hieman pienempi ja yhtä suloinen paikka Bioteka.  Tällä kertaa emme syöneet, mutta ruokalista näytti hyvältä ja erittäin kohtuuhintaiselta.  Terasseilla oli toki suomalaisiakin, mutta erittäin paljon paikallisia - se on aina hyvä merkki.  Kulttuuri vaikutti rennolta ja mukavalta.  Kun Biotekan terassi oli täynnä, haettiin sisältä lisää pöytiä ja tuoleja ja näin saatiin vielä muutamalle seurueelle tilaa.






Jatkaessamme kohden kaupunkia, osuimme vielä Jaama Turg -torille. Koska iltapäivä oli jo pitkällä, oli suuri osa kojuista suljettuna tai ainakin myyjät keräilivät viimeisiä tavaroitan pois.  Vihannes- ja hedelmäkojut olivat vielä auki.  Valtava määrä tuoreita vihanneksia sekä esim. marjoja ja kanttarelleja ja mihin hintaan!  Jaama Turg on avoina joka päivä, mutta sinne kannattaa suunnata hieman aiemmin kuin vasta iltapäivällä.  Torilla saattaa olla melko paljon porukkaa ja se on taskuvarkaiden suosiossa väenpaljoutensa vuoksi, joten siellä kannattaa olla tarkkana omaisuutensa kanssa.
Avoinna ma-pe 8-18 ja la-su 8-17.
Torilla ei liene mitenkään kovin hyvä maine, koska keväällä kyselin Tallinnassa taksikuskilta ko. paikasta ja hän tokaisi minulle "pelkkää roskaa".  Oli miten oli, paljon ihmisiä kyseisellä torilla käy ja itsekin aion osua sinne vielä hieman vilkkaampaan aikaan!



Pitkän päivän jälkeen iski pieni väsymys ja nappasimme vanhasta kaupungista pyörä-riksan allemme.  Iloinen nuori mies polki meidät pikavauhtia satamaan.  Välillä kyllä hieman säälittelimme häntä, koska vaikutti siltä, että jalkalihakset olivat välillä todella kovilla.  Hauska kyyti, "ilmastointi" toimi loistavasti ja jopa musiikki oli täysin kohdillaan. Tämä lysti tuli hieman kalliimmaksi (15 euroa) kuin taksi, mutta oli kyllä täysin sen arvoista.  



Nyt on aika nauttia helteisestä kesäviikosta, mutta seuraava Tallinnapäivä siintää jo ajatuksissa.

Helteistä viikkoa teille kaikille!



Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu