Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Telliskiven kirpputori

Tallinnan Kalamajasta on viime aikoina kirjoitettu paljon eri lehdissä. Kävin siellä jo kerran ilta-aikaan, mutta siinä pimeydessä ja sateessa ei itse alueesta jäänyt juuri mitään mielikuvaa.
Eilen kiidimme suoraan laivalta Kalamajaan kirpputorille.  Telliskiven kirpputori järjestetään joka lauantai klo 9.00-15.00 ja parhaiten perille löytää sanomalla taksille esim. ravintola F-hoonen osoitteen, Telliskivi 60.
Jos tulet Tallinnaan vasta päivälaivalla, on taksi hyvä vaihtoehto.  Matka satamasta maksaa noin 6-7 euroa.






Kirpputori oli täynnä mielenkiintoista ja edullista tavaraa.  Ystäväni löysi todella ihanat kengät, jotka kuitenkin päätyivät kokonsa vuoksi minun ostoskassiini.  Kauniit ja aivan uudet kengät maksoivat vain 10,- euroa.


Lisäksi löysimme aivan upeita kännykän kuoria.  Omani näkyy tuossa ylläolevassa kuvassa.  Vasta myöhemmin kuulimme, että kyseessä oli kokeilu, eikä juuri tätä kuosia tietenkään saa/voi myydä virallisesti.  Kävipäs tuuri, sillä kuori todellakin miellyttää silmääni.  Myös ystäväni ostama raidallinen kuori on niin kaunis, leikkisä ja samalla tyylikäs.


Puhelias myyjä kertoi meille laveasti ekologisesta ideologiastaan ja ostettuamme ensin yhden kuoren, palasimme vielä myöhemmin tekemään lisää kauppaa.  Jo ajatus siitä, että valmistaja noutaa huonekalutehtaalta ylijäämäpuuta, käsittelee sen luonnonöljyllä ja valmistaa persoonallisia kuoria, teki suuren vaikutuksen. Puiset kauniit kuoret eivät ole hinnalla pilattuja ja olimme ystäväni kanssa molemmat todella tyytyväisiä ostoksiimme.  Valmistaja on KOORwood ja jos kiinnostuit, tässä linkki verkkosivuille: http://www.koorwood.eu/



Käväisimme kevyellä lounaalla F-hoonessa.  Voisin jopa lämpimästi suositella näitä grillattuja rapuja, joiden seurana tarjotaan ananssalsaa, joka on maustettu rosepippurilla.  Mielenkiintoinen ja toimiva makuyhdistelmä.  Taustalla näkyy ystäväni Cesar-salaatti, joka oli herkullinen ja ennenkaikkea kekseliäästi tarjoiltu.



Telliskiven kirppuotorilla on paljon hyvää tavaraa ja ainakin vaatepuolelta voi tehdä uskomattomia löytöjä.  Virallisesti kirppis on avoinna klo 15 asti, mutta monet myyjät keräsivät tavaransa jo hyvissä ajoin, joten kannattaa katsella kaikki ja tehdä suunnitellut (ja suunnittelemattomat) ostokset hyvissä ajoin.




Kalamajan aluetta on kuvailtu rosoiseksi ja sen hieman ränsistynyt ulkonäkö onkin se kaikkein kiehtovin asia.  Ehkä ensimmäistä kertaa nautin Tallinnasta näin paljon.  Tuntui siltä, että olen matkustanut aivan eri kaupunkiin.  Oli kivaa nähdä myös paljon paikallisia ihmisiä, nauttia auringosta ja boheemin nuorekkaasta ilmapiiristä.




Meillä oli paljon aikaa perillä, mutta silti tuntui ettei se riittänyt mihinkään.  Päällimmäisenä tänään on ilonen fiilis eilisestä ja malttamaton halu päästä tutkimaan Kalamajaa pian uudelleen.  Lisää kuvia ja tunnelmia luvassa huomenissa.



Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu