Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

torstai 10. heinäkuuta 2014

Helsinki Classic Festival 2014

Eilen Kaisaniemessä järjestettiin Helsinkin Classic Festival, päätähtenään itse Stevie Wonder.  Alunperin en ollut ajatellut paikalle mennä, mutta viime viikolla lippuja sai ostaa kaksi yhden hinnalla ja rakas ystäväni kysyi minua mukaansa.
Kerrankin voisi sanoa, että Helsinki näytti artisteille parastaan. Valuessamme kohden Kaisaniemen puistoa, näytti lämpömittari +29, eikä taivalla näkynyt pilven pilveä.
Aurinko paistoikin koko illan ja nautimme seesteisestä kesäiltapäivästä ja -illasta loistomuusikin kera.
Kuten jo aiemminkin mainitsin, työtahti on tällä viikolla ollut enemmän kuin kiihkeä.  Kaunis ajatukseni oli tutustua iltapäivän esiintyjiin hieman jo etukäteen, mutta niin ei tietenkään käynyt.  Ensimmäinen esiintyjä meni meiltä ohi, koska setti oli melko lyhyt.  Ehdimme paikalle näkemään Ricky Tick Big Band & Julkinen Sana -orkesterin (vai miten sitä kutsuisi).


Olin kuullut nimen aikaisemmin, mutta en todellakaan tiennyt, mistä on kyse.  Nyt tiedän ja myönnän olevani täysin myyty.  Minulle tämä meno kolahti jopa kovemmin kuin mikään muu illan aikana.  Suomi-rap on ehdottomasti lähellä sydäntäni ja nyt nämä kolme mahtavaa riimittelijää ja sanantykittäjää yhdessä, hieman erilaisen musiikkigendren parissa: Paleface, Redrama (kerrankin suomeksi) ja Tommy Lindgren. 
Seuraavaa keikkaa odotellessa - se on jatsii!

RTBB lämmitteli meidät mukavasti valmiiksi seuraavalle tähdelle ja ilo oli lähes ylimmillään, kun persoonallinen ja hurmaava Cory ChesnuTT nousi lavalle.  Hieno musiikillinen tuttavuus sai minut todellakin harmittelemaan, etten ole nähnyt kyseistä herraa aikoinaan Pori Jazzeilla.
Välillä melkein pääsen unohtamaan, miten paljon iloa ja onnea live-musiikin kuunteleminen voikaan antaa.



Illan päätähti oli kerrassaan upean laulunäänen omaava Stevie Wonder. Hän on onnistunut keräämään ympärilleen kerrassaan lumoavan tasokkaan määrän muusikkoja ja taustalaulajia.  Puisto oli tässä vaiheessa pullollaan musiikin ystäviä.  Itse pidin paljon musiikista ja laulusta, joka soljui vaivattomasti sekä rytmikkäästä tunnelmast.  Jossakin kohtaa tuli kuitenkin tunne, että yleisöä laulatettiin hieman liikaa.
Päällimmäikseksi jäi kiitollinen tunne musiikintäyteisestä illasta.


Stevie Wonderin kuva: mtv/viihde






Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu