Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Kieltolaki -risteily

Vaikuttaa siltä, että jos ja kun pidän jostakin, pitää sinne aina palata uudelleen.  Olin viime viikonloppuna skandivieraideni kanssa Kieltolaki -risteilyllä ja halusin tänä viikonloppuna lähteä samalle reissulle puoliskoni kanssa.
Risteily lähtee Kauppatorilta klo 18.00 ja kuulemani mukaan, varsinkin viikonloppuna, tilaa on yleensä oikein mukavasti.  M/S Natalia -laivalla ei ole ennalta määrättyä reittiä, mutta melko pitkälle samalla mennään joka ilta.
Jos haluat nauttia hyvästä illallisesta ja katsella samalla kauniita maisemia, kannattaa ehdottomasti lähteä juuri tälle risteilylle.


Laiva suuntaa kohden Helsingin itäisiä saaria ja samalla kerrotaan salakuljettamisesta, kieltolaista sekä muista mielenkiintoisista asioista.
Pakko tunnustaa rehellisesti myös se, että ennen tätä risteilyä en esim. tiennyt, että Suomenlinnan kirkon tornissa on majakka, enkä sitäkään, kuka suomalainen viihdetähti on tunnetun salakuljettajan jälkeläinen.  -Tiesitkö sinä?


Otimme koko illallisen, vaikka jo runsas alkupalapöytä olisi riittänyt täyttämään vatsan.  Ihanat kalaherkut, uudet perunat ja kunnon saaristolaisleipä - namskis.



Pääruokana söin kalaa, nieriää, joka oli suussasulavaa.  Viime kerralla sain kalan kanssa jonkinlaisen punajuuripaistoksen.  Tällä kertaa punajuuret olivat hieman alkuperäisemmässä muodossa, mutta erittäin hyviä siitä huolimatta.  Pääsin toki maistamaan myös pihviä ja myös se oli todella herkullista.  Pihvi oli juuri oikein paistettu ja pekoniperunarösti toi annokseen sopivasti suolaisuutta.



Jälkiruokana oli herkullinen suklaakokoelma.  Pakko tunnustaa, että vain tuo ihana pieni suklainen tikku olisi helposti riittänyt.


En olisi koskaan uskonut, miten paljon kauniita rannalla sijaitsevia asuntoja ja mökkejä Helsingissä on.  Aivan liian usein tulee helposti unohdettua oman kotikaupungin kauneus.  Eilinen sää oli hyvin vaihteleva, mutta loppumatkasta auriko paistoi kauniisti.  Kannella ei siitäkään huolimatta juurikaan tarjennut olla.


Risteilyllä ei tietenkään ole pakko ruokailla.  Siitä voi nauttia myös ylemmillä kansilla joko sisällä tai ulkosalla baarin virvokkeiden kera.
Viime viikonloppuna laiva kävi melkein kotikulmillamme kääntymässä. Tällä kertaa käännyimme hieman aikasemmin ja kiersimme koko Suomenlinnan.
Vaihtelevan sään ansioista myös sateenkaari ilahdutti meitä lähes koko paluumatkan ajan.


Laivamatkan voi varata etukäteen tai paikalle voi tulla noin 15-30 minuuttia ennen risteilyn alkua ja ostaa haluamansa lipun rannassa sijaisevalta lippuluukulta.  Laivayhtiö kuitenkin suosittelee varsinkin kesäaikaan varamaan ruokailun jo etukäteen.  Koko illallinen laivamatkoineen maksaa 59,- euroa.  Vaihtoehtoja on toki monia ja koska M/S Natalia juhlii tänä vuonna 50-vuotissynttäreitään, voi onnistua saamaan myös hyviä tarjouksia.


Risteilylle voi loistavasti viedä myös ulkomaalaisia vieraita, sillä kaikki tarinat, lukuunottamatta muutamaa salakujettajan kertomusta,  tulevat matkan aikana myös englanniksi.  Matka sisältää sopivasta mielenkiintoista tietoa Suomesta historiasta.
Pakko on myös kiittää laivan henkilökuntaa erittäin ammattitaitoisesta ja ystävällisestä palvelusta!

Tässä lisätietoa aikatauluista ja ruokalistasta:
http://www.royalline.fi/



Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu