Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Illallinen kadulla - Ban Saladan ruokamarkkinat

Pidätkö thaimaalaisesta ruuasta? -Minä pidän, varsinkin, jos saan syödä sitä Thaimaassa.


Lähes joka ilta on Koh Lantan pääkaupungissa (vai pitäisikö sanoa kylässä), Ban Saladanissa, pienet ruokamarkkinat.  Ruokakojut järjestellään keskelle pääkatua ja niiden ympärillä käy melkoinen sutina koko illan ajan.  Ruoka on hyvää, tuoretta ja edullista.
Minulle nuo markkinat kävivät monena iltana "romanttisesta illallisesta".
Sain maistaa useita eri makuja ja tavata aitoja paikallisia ihmisiä.



Valitettavasti kojujen ympärillä ei juurikaan ole istumapaikkoja, mutta hyvin maistuvat nämä herkut myös seisten tai katukivetyksen reunalla istuen.
Jos uskallat, kokeile mereneläväsalaattia.  Se valmistetaan huolella paikan päällä.  Pyydä ihmeessä mieto tai medium.  Salaatin tekijä kovasti maisteli tuotostaan ja oli hyvin tyytyväinen, mutta tällä kertaa jopa medium oli hiuksianostattavan tulista, mutta niiiiiin hyvää!



Jostain syystä jono ruotsalaisen kebab-kojun kohdalla oli kaikkein pisin.
Kebab maistui kyllä hyvältä, joskaan en vieläkään tiedä, mikä siitä teki ruotsalaisen?  Koh Lantalla käy erittäin paljon ruotsalaisia turisteja, siellä on ruotsalaisia ravintoloita, sukelluskouluja ja jopa osa paikallisista kulkupeleistä on maalattu sinikeltaisiksi, joten ehkäpä tällä jotenkin kosiskellaan ruotsalaista turistia.
Tunnustan - suomalainenkin tarttui täkyyn!
Iloinen, joskin hieman väsyneen oloinen kebabintekijä jaksoi tehdä kebabin toisensa perään.




Ymmärrän monien epäluulon katuruokakojuja kohtaan, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla.  Juuri eilen oli iltapäivälehdessä juttua Thaimaasta saatujen ruokamyrkytysten yms. määrästä.  Tämä kannattaisi ehdottomasti suhteuttaa myös turistien määrään.  Aina voi maistaa jotakin varmasti kypsää, jos ei muuta, niin osta vaikka ihana räiskäle suklaakastikkeella. 
Onhan tässä kuitenkin myös kyse siitä, että voimme hetken olla osa paikallista kulttuuria ja tukea samalla paikallisten pienyrittäjien toimintaa. Ihanaa ruokahetkeä maailmalla!



Tunnisteet: , , ,

2 kommenttia:

15. kesäkuuta 2014 klo 21.54 , Blogger Unknown kirjoitti...

Liityn lukijaksi! Olin itse vasta 4kk kaakkois-Aasiassa reissaamassa, joten Thaimaakin tuli tutuksi! On aina tosi mielenkiintoista lukea muiden reissublogeja, vaikkakin haikeana muistelee omaansa ja kaipailee takaisin. :)

http://from-e-to-a.blogspot.fi

 
18. kesäkuuta 2014 klo 22.11 , Blogger Manna kirjoitti...

Kiitos! Ihanaa saada uusi lukija. Ainahan sitä maailmalle kaipaa ;o). Toivottavasti jutuistani on iloa. Sinullakin on kiva blogi.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu