Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Pyynikin näkötorni

Tänään oli jälleen aikainen aamu ja lähdinkin kiitämään kohden Tamperetta.  Nämä aurinkoiset kesäaamut ovat ehdotonta parhautta. Kaikki on niin kaunista, kun aurinko sarastaa ja luonto vielä uinui kaikessa hiljaisuudessa.  Helle tuntuu välillä hieman verottavan voimia, mutta siitä huolimatta nautin jokaisesta aurinkoisesta hetkestä.
Oli hauskaa päästä välillä käväisemään Tampereella.  Se on ehdottomia suosikkikaupunkejani kotimaassa ympäri vuoden.  Junamatka on mahtava hetki olla omissa ajatuksissaan, tutkia seuraavien matkojen juttuja ja keskittyä vain omaan itseensä.



Kuin sattumalta ystäväni halusi työnpäiväni jälkeen viedä minut käymään Pyynikin näkötornissa.  En muista, olenko käynyt siellä aiemmin, mutta mitään muistikuvia minulla ei ko. tornista juurikaan ollut.  Tämä oli hauska kotimaan nähtävyys tähän kesään.
Ihmisiä oli edelleen liikenteessä paljon, mutta torniin ei ollut sen kummempaa jonoa.  Sisäänpääsy aikuiselta oli huimat 2 euroa (lapset 1 euro) ja sillä sai reippaasti kiivetä kaikki 129 porrasta kohden kauniita näköaloja tai ottaa hissin ylös.


Maisemat olivat vaikuttavan kauniit  ja oman "paikallisoppaani" jutut hauskoja ja informatiivisia.
Alakerran kahvila vaikutti olevan selkeästi suositumpi kuin itse torni. Kahvila on kuuluisa munkeistaan ja pienen maistiaisen saatuani, on pakko tunnustaa, että hyviä ne olivatkin.  Ystävien hetken lämpimässä suvi-illassa kruunasi ehdottomasti kunnon vanhanajan limonaadi eli Sitruuna Sooda.  -Sitä saatiin aina lapsena perjantaina saunan jälkeen.

 

Näkötorni on avoinna kesällä joka päivä klo 9-21.

Tunnisteet: ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu