Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

lauantai 16. elokuuta 2014

Hotel Manta of Helsinki

Lauantainen Helsinki kuhisi ihmisiä. Onnekseni Hotelli Mantaan ei sattunut olemaan juurikaan jonoa.  Vähäinenkin jononpätkä liikkuu nopesti.
Hotelli Manta on japanilaisen taiteilijan, Tatzu Nishin, taiteellinen tuotos ja kekseliäs sellainen.  Aivan mahtavaa, että Helsingin Taidemuseo lähti mukaan tällaiseen Hotel Manta of Helsinki -projektiin.




Ulkoapäin hotelli ei ole mitenkään erikoinen, mutta itse huone on valoisa, kaunis ja tilava. Se on sisustettu kokonaan Artekin kalusteilla ja on yksinkertaisuudessaan tyylikkäästi pohjoismainen.  Keskellä huonetta seisoo viehkeänä itse patsas, Manta. Sitä sai vapaasti kuvata ja halutessaan vaikka koskea. -Muutama siihen intoutuikin.
Ystävällinen henkilökunta kertoi avuliaasti yksityiskohtia ja yleisempääkin tietoa huoneesta sekä jutusteli yleisön kanssa.  Maisemista ei tämän huoneen asukkailla ole puutetta. Isompi ikkuna avautuu Kauppatorille ja merelle.  Kirjoituspöydän äärestä sen sijaan voi katsella Espan puistoon.




Kummallista kyllä, liikenteen ääni ei kuulunut huoneeseen ollenkaan. 
Yöpyminen huoneessa maksaa kuulemma 130 euroa, mutta luonnollisesti huoneet varattiin heti loppuun.  Erikoista "oman patsaan" lisäksi on se, että huoneen saa vasta myöhemmin illalla ja se luovutetaan jo ajoissa aamulla, koska se on avoinna yleisölle 15.8.-12.10.2014 klo 11.30-17.30, joten vielä on hyvää aikaa vierailla Mantan luona.
Pääsymaksu on 3 euroa ja alle 18v pääsevät maksutta.



Luin lehdestä, että osa helsinkiläisistä on pahastunut patsaan peittämisestä. Voi älkää pahastuko. -Ei tässä mene aikaakaan, kun Manta on taas esillä meille kaikille!

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu