Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

torstai 14. elokuuta 2014

Espanjalainen henkäys

Viime viikonloppuna sain hetkeksi sujahtaa Espanjalaisiin tunnelmiin. Olen jo useamman vuoden ajan nimennyt Töölössä sijaitsevan pienen tapasravintolan, Bar Teoksen, lempiravintolakseni.  Satuin sinne aikoinaan sattumalta, erään asiakkaani suosituksesta, ja sen jälkeen olen käynyt nauttimassa herkkuja ja tunnelmia tasaisin väliajoin.

Viime lauantaina Helsinki tuntui hetken niin ihanan kansainväliseltä. Saimme pöydän Teoksen pieneltä terassilta ja istahdimme puiden katveeseen nauttimaan ilta-auringon viimeisistä säteistä.  Terassin ohi kulki jalkapallokansaa solkenaan ja suurimmalla osalla oli päällään FC Barcelonan paita tai huivi. -Kannattiko kukaan kotimaan joukkuetta? Mielialat olivat katossa ja ihmiset iloisia ja hymyileväisiä.  Oli niin helppo sujahtaa kuvitelmaan etelä-Eurooppalaisesta terassista ja lämpimästä illasta.

Bar Teos on ehdottomasti omaa luokkaansa sekä tapasten maun että hinnan suhteen.  Tapaksia voi huoletta tilata koko pöydän täydeltä ja ihanan aterian päättää suolainen (manchego-juusto) tai makea jälkiruoka.
Päädyimme tilaamaan paljon mereneläväpainotteisia tapaksia ja kaikki olivat todellakin hyviä.


Kuten jo aiemmin olen maininnut, olen itse enemmän suolaisen ystävä, mutta ystäväni suklaamarkiisi oli enemmän kuin suussasulavaa.
Pidän myös ravintolan tavasta käyttää jälkiruokien tarjoilemisessa kaakeleita.  Samaan olen törmännyt myös Portugalissa ja se viehättää minua kovasti.


Bar Teos on melko pieni, joten pöytä kannattaa varata etukäteen, mikäli mahdollista.  Itse olen onnistunut saamaan pöydän muutaman kerran soittamalla vain hieman etukäteen, mutta mikäli mielit nauttia varmasti näistä herkullisista tapaksista, kannattaa ottaa varman päälle ja laittaa varaus menemään jo hyvissä ajoin.

Hintataso sopii taatusti lähes jokaisen kukkarolle.  Kahden hengen ateria viineineen maksoi noin 50 euroa.
Tässä vielä linkki kohden täydellistä tapasnautintoa:
http://www.barteos.fi/

Ja ihan pakko vielä mainita.  Tämän  kirjoittamista vauhdittaa suomalainen Bajo Cero.  Tutustuin tähän  bändiin keväällä ja voin vain todeta, että loistavaa espanjalaista musiikkia, joka soi meillä usein!
http://fi.bajoceroband.com/?cat=4

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu