Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

perjantai 30. toukokuuta 2014

Lissabon - suloinen tuulahdus menneisyydestä

Vaikuttaa siltä, että Lissabon on tänäkin kesänä suosittu kaupunkikohde.   Muutama ystäväni on lähdössä sinne ja on pyytänyt vinkkejä, mitä nähdä ja tehdä siellä.
Henkilökohtaisesti olen jopa hieman puolueellinen puhumaan Lissabonin puolesta, koska olen ehdottomasti sitä mieltä, että se on Barcelonan ja Prahan rinnalla yksi Euroopan parhaimpia kaupunkeja.  Ajattelin kirjoitella vinkkini ystäville myös teidän kaikkien muiden iloksi, jotka matkaa kenties suunnittelette.  Lissabon on viime aikoina ollut hienosti esillä myös eri matkalehdissä, mutta toivottavasti näistä vinkeistä löytyy jotakin, mitä lehdet eivät ole osanneet kertoa.


Ensimmäinen asia, mikä tulee mieleeni on ehdottomasti kahvi. Lissabonissa on tapana nauttia bica, pieni kuppi herkullista ja vahvaa kahvia.  Ei kuitenkaan kannata odottaa, että tarjoilija tilauksen saatuaan sanoisi mitään, saati sitten hymyilisi.  Tilauksesi on kuitenkin kuultu ja otettu vastaan ja saat kahvisi yleensä hyvinkin nopeasti.
Kahvi on hyvää ja siitä on saatavana myös maidolla.


Toinen juoma, mitä Lissabonissa ehdottomasti tulee maistaa on ginjinha.
Likööri on tehty ginja-marjoista ja se on hyvin tyypillinen juoma varsinkin Lissabonin seudulla.  Juomaa tarjoillaan yleensä pienissä pystybaareissa, joita löytyy sieltä täältä kaupungista.   Pienen lasin pohjalla on yksi ginja-marja, joka muistuttaa jonkin verran oliivia.


Kaupungin keskustassa on monia kuuluisia kahviloita kuten esim. Brasileira.  Toki sielläkin on tunnelmaa ja mennyttä aikaa, mutta mikäli Lissabonin historia todella kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti tehdä päiväretki Belemin kaunpunginosaan.  Siellä sijaitsee melkoinen määrä nähtävyyksiä kuten esim. Jeronimusluostari, Löytyrekeilijöiden monumentti, Kulttuurikeskus sekä Ajudan Palatsi.  Nähtävyyksien lomassa kannattaa ehdottomasti suunnata yhteen Lissabonin pienistä kahviloista, Pasteis de Belem:iin.  Siellä tarjoillaan ihania pieniä lämpimiä "pastejoita", joissa on vaniljainen täyte ja päälle ripotellaan reilusti tomusokeria.  http://www.pasteisdebelem.pt/
Muualla kaupungissa hyvin vastaavaa herkkua myydään niemllä Pasteis de Nata.

Vielä muutama sana Belemin kaupunginosasta.  Oma suosikkini on tuo Ajudan palatsi Palácio Nacional da Ajuda, jossa vieläkin ovat omalla paikallaan hopeiset hammasharjat yms.  Palatsin yms. nähtävyyksien aukioloaika kannattaa tarkistaa, sillä osa on suljettu maanantaisin.


Lisäksi kannattaa ehdottomasti ajella raitiovaunulla ylös Alfaman kaupun-ginosaan ja tulla sieltä hiljallee kujia pitkin alaspäin.  Alfama on erittäin kuuluisia "varkaiden markkinoista", mutta siellä kannattaa olla hieman varuillaan ettei joudu itse varkaan uhriksi.




Huomenna lisää tarinaa Lissabonista mm. päiväretkiä ja ruokailua.

Hauskaa viikonloppua kaikille!



Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu