Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

keskiviikko 21. elokuuta 2013

Praha, Budapest ja Manu Chao

Vaikeneminen oli myöntymisen merkki!
Matka on varattu ja muutaman viikon päästä lähdetään nautiskelemaan Euroopan loppukesästä.
Kuten jo aiemmin toivoin, menolentomme on Prahaan ja palaamme Budapestista.  Kaikkein edullisimmat lennot sain tällä kertaa Norwegianilla ja todella iloinen yllätys oli se, että myös matkalaukut kuuluvat matkan hintaan.


Päätimme tällä kertaa matkustaa pienemmällä budjetilla.  Alkuperäinen suunnitelma oli asustaa Prahassa hostellissa.  Valitettavasti suosikkimme, Hostel Tyn, oli täynnä ja aloitin kiivaan etsimisen.  Tällä kertaa minua onnisti.  Kahden hengen huone hostellissa maksaa noin 50 euroa/yö (suihku ja wc käytävällä) ja onnistuin löytämään aivan Tynin aukion tuntumasta ullakkohuoneiston, jonka hinta oli vain 64,-/yö. Hintaan ei tietenkään kuulu aamiainen, mutta WIFI kyllä.  Tällä hetkellä huoneiston suhteen ei ole liian suuria odotuksia, mutta uskon, että se kelpaa vallan mainiosti.


Olen tässä hehkuttanut, että säästän majoituksessa ja pääsen syömään Prahan ihanaan Buddha Bar -ravintolaan, mutta nyt myös Budapestissa on Buddha Bar, joten valinta tulee olemaan vaikea. Allaoleva kuva on Prahan Buddha Barista muutaman vuoden takaa.  Tunnelmaa  on tarunomainen.


Prahasta Budapestiin matkaamme junalla.  Junamatka kestää lähes 7 tuntia ja maksaa 2. luokassa 35 euroa ja 1. luokassa 80 euroa.  Säästömatkailijana varasin tuon 2. luokan lipun.  Koska halusin jo nyt varmistaa, että istumme vierekkäin, oli lisämaksu 4,-/hlö.  Edelleenkin tuo matka on erittäin edullinen ja mielenkiinnolla odotan maisemia matkan varrella.

Viimeisestä Budapestin vierailusta on tosiaan kauan aikaa.  Hotellin miettiminen olikin hieman haastavampaa, koska en oikeastaan Budapestia kovin hyvin tunne.  Tällä kertaa majoituksen ratkaisi ehdottomasti hinta.  Löysin Hiltonin sivuilta hyvän tarjouksen, joten niipä nautimme Budapestissa tasokkaammasta majoituksesta.  Ehkä ei ihan säästöbujetissa pysytty, mutta 77,-/yö ei todellakaan ole paha hinta 5 tähden hotellista.

Suurin haaste oli varata liput keikalle.  Manu Chao ja La Ventura oli lähes ainoa asia, mitä ymmärsin. Onneksi pientä tulkkausapua löytyi lähipiiristä ja nyt liput on ostettu.  Liput ennakkoon 20,- ja portilta 25,-.  Konsertti on kaupungin puistossa, joten toivottavasti ei sada.  Valmistautuminen on aloitettu, kynnet kunnossa kohden reissua.



Laskin, että koko kiertomatkan hinnaksi lentoinen, junalippuineen, majoituksineen ja konserrilippuineen tuli alle 400 euroa/nuppi.  Lopulta ihan kohtuullinen viiden päivän nautinnosta maailmalla.   Nyt matkaoppaiden kimppuun!
Tarkempia tähän liittyviä matkakuulumisia luvassa maailmalta muutaman viikon päästä.

Kynnet: Bio Sculpture Hoitola / Sini


Tunnisteet: , , , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu