Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

maanantai 5. elokuuta 2013

Toritunnelmaa Hakaniemessä

Jos tuntuu, että väsyttää tai masentaa, kannattaa ottaa pieni tauko ja piipahtaa torikahville.  Oma suosikkini on Hakaniemen tori.  Johtunee osittain vuosista, jotka asuin sen lähettyvillä, mutta mielestäni se on myös aidoin ja eloisin tori Helsingissä.
Torin vilkkaaseen toimintaan vaikuttaa paljon myös aivan vieressä sijaitseva kauppahalli.  Hakaniemen hallin tunnelma on myös ainutlaatuinen ja yleensä käväisen mielelläni myös siellä.  Jo pelkät tuoksut riittävät piristämään päivää.

Hakaniemen tori on avoinna joka päivä lukuunottamatta sunnuntainta.  Parhaimmillaan meno on Juhannusaattona.  Jos siis joskus olet Juhannuksen kaupungissa, kannattaa suunnata torille kahville ja vihdan ostoon.



Piipahdin tänään pitkästä aikaa torilla.  Sää oli melko pilvinen, mutta silti tunnelma oli omansa.  Myyjiä oli ehkä hieman tavallista vähemmän, mutta kahviloissa löytyi mistä valita.  Tänäänkin torilla oli elävää musiikkia, jazzista vanhoihin ikivihreisiin.
Hakaniemen tori on kuuluisa lihapiirakoistaan.  Tänään kuitenkin aamupäiväkahvin seuraksi valikoitui iso ja maukas korvapuusti.   Jokaisella lienee oma suosikkikahvilansa.  Itse tykkään käydä eri kahviloissa vaihtelevasti ja kahvilan valinta riippuu siitä, mitä milloinkin haluan kahvin kyytipojaksi ottaa.


Perinteisesti olen joka vuosi hakenut torilta auringonkukkia ja niitä sain mukaani tälläkin kertaa.  Myös uudet kanttarellit houkuttelivat, mutta maltoin vielä mieleni.


Joka tapauksessa jokaisen tulisi aloittaa viikkonsa rentouttavalla torikahvilla.  On hauskaa katsella turisteja ja huomata, miten ympärillä on iloisia ja musiikista nauttivia ihmisiä.
Auringonkukat koristavat nyt kotiterassia ja tästä tulee varmasti hyvä viikko!




Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu