Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Ciutadellan parhaat ravintolat


Saimme jo Barcelonassa vinkkiä siitä, että Menorcalta, varsinkin Ciutadellasta löytyy erittäin hyviä ravintoloita.
Ciutadellan nk. rantakatu on täynnä turisteille suunnattuja ravintoloita, mutta niitä kannattaa välttää. Ehdottomasti parhaat ravintolat löytyvät vanhan kaupungin pieniltä kujilta.


Heti ensimmäisinä iltoinamme osuimme sattumoisin kirkon vieressä sijaitsevaan Santa Clara -ravintolaan.  Ravintolan terassi oli täynnä ja kaikkia asiakkaita kohdeltiin rakkaudella.  Ravintolan välimerellinen lista oli mielenkiintoinen ja kaikki raaka-aineet olivat peräisin Menorcan saarelta.
Ensimmäistä kertaa kuulimme Menocalaisesta likööristä, joka vastoin kaikkia odotuksia, osoittautui erittäin herkulliseksi.  Maistoimme sekä yrtti- että camomillalikööriä ja molempiahan tilattiin vielä toiset jälkiruuaksi.
Varsinkin viikonloppuna Santa Clara on erittäin suosittu. Kannattaa siis valmistautua odottamaan pöytää.  Onneksi menorcalainen palvelukulttuuri on joustavaa ja vuoroaan odottava voi kaikin mokomin nautiskella lasillisin viini kirkon pihan kulmalla istuskellen.

Paikan ystävällinen ja rento ilmapiiri vetää puoleensa ja lämpimästi voinkin sitä suositella.

Ravintolalla ei valitettavasti vielä ole netti- tai facebooksivuja,
mutta mistä tahana Ciutadellassa kysyttekin, he osaavat ohjata perille.

Santa Clara
Carrer dormidor de ses monges 4
Ciutadella, Menorca
tel 971 38 63 58


Ehdottomasti loman kohokohta oli ekologinen ravintola Cas Ferrer.  Kaikki ravintolan raaka-aineet oli valmistettu luonnomukaisesti Menorcalla, ainoastaan viinit olivat tuontitavaraa.  


Ravintola sijaitsi lähes Santa Claran vieressä, mutta kuitenkin eri kadulla.  Ravintolassa tarjotaan myös lounasta, mutta päätimme nauttia siellä tällä kertaa illallisen.  

Ravintolan sisustus oli mielenkiintoinen ja sisäpihan patio tarjosi myös mahdollisuuden viihtyisään illstamiseen

Palvelu oli todella ystävällistä ja huomaavaista.









Ruokalista oli mielenkiintoinen ja on pakko tunnustaa, että tästä ravintolasta olemme haaveilleet moneen kertaan vielä kotonakin.  
Aivan ensimmäisenä meille tuotiin keittiön tervehdys, joka oli kalapulla.  Ei kuulosta kovinkaan erikoiselta, mutta meistä kumpikaan ei ole koskaan syöny niin herkullista "kalaruokaa".  Pieni ruoka suli suuhun ja olisimme voineet tilata lautasellisen lisää.  Joskus tuntuu uskomattomalta, mutta tämä pieni ekstra teki lähtemättömän vaikutuksen.  


Varsinaisena alkupalana nautimme kirsikkagazpachoa.  Yhdistelmä kuulosti jännittävältä ja oli todella onnistunut.


Pääruuaksi tilasimme ravintolan erikoisuuden listan ulkopuolelta.  Se oli saaren omaa karitsaa. Menorcalla syödään paljon karitsaa ja lammasta.  Saarella todella osataan valmistaa lammasta ja se on yleensä varma ruokavalinta.  
Olin ehkä hieman epäileväinen, koska haluaisin aina saada ruokani ilman luita (tiedän, että varsinaiset kulinaristit ovat asiasta täysin toista mieltä...).  Karitsa oli herkullista ja sitä oli kypsytetty riittävän pitkään.  Lihan alla olivat hautuneet sekä perunat että vihannekset ja niihin oli saatu täyteläinen ja herkullinen maku.  Voin rehellisesti suositella ravintolaa ja ehdottomasti kokin/ravintolan omia erikoisuuksia.


Ruokaviiniksi valikoitui Riojan La Vicalanda.  Vaikka Menorcan saarelta tuntuu kaikkea muuta löytyvän, oli saaren oman viinin löytäminen erittäin vaikeaa.  Lähimmät viinit olivat Mallorcan puolelta ja pääasiassa ravintoloissa suosittiin Riojan viinejä.

Cas Ferrer
Carrer Portal de sa Font, 16
Ciutadella de Menorca
Tel 971 480 784
www.casferrer.com


Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu