Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Ciutadella - yöelämää ja ostoksia

Tämä viikko on kulunut lomamatkaa muistellessa.  Aina, kun selaan valokuviani, tulee mieleeni uusia asioita, joita haluaisin kertoa.
Ciutadella yllätti kaikin puolin.  Kaupunki oli hyvin siisti ja kauniisti hoidettu.  Vanha ja uusi yhdistyivät kauniisti toisiinsa.


Kaupungin venesatamassa oli paljon ravintoloita ja kahviloita.  Alue oli pääasiassa suunnattu turisteille ja illalla hyvin suosittu.


Viihtyisämpää aluetta löytyi hieman venesataman yläpuolella olevasta puistosta, jonka reunat olivat täynnä terasseja.  Puistossa tapahtui jotakin lähes joka ilta ja terassit täyttyivät ennenkaikkea paikallisista ihmisistä.

 
Kaupunki vaikutti olevan täynnä pieniä pubeja, joista osa oli piilotettu ovelasti kulman taakse.  Muutama hienompi disco löytyi poukaman pohjukasta, mutta mikään varsinainen bilettäjän paratiisi Ciutadella ei ole.  Railakasta iltaelämää kaipaavan kannattaa sunnata Cala'n Boschiin.

Aivan kaupungin pääaukion Plaza des Bornin kulmalla oli paikallisten suosima pieni pubi La Reina.
La Reina oli melkein aina täynnä ja avoinna myöhään yöhön.  Meno oli rentoa ja alkoholin lisäksi tarjolla oli myös mm. tuoremehuja.
 
La Reinan vieressä sijaitsee sen sijaan kaupungin hienoin klubi, joka oli enemmänkin lounge-tyylinen italainen paikka, jonka nimeä en edes yritä tähän fiksusti kirjoittaa.  Paikka on kuitenkin helppo löytää, koska se on aivan La Reinan vieressä.

Piilossa kaupungin kujilla, mutta oikeastaan lähes La Reinan takana sijaitsi hauska ja vauhdikas Café des Museu.  Ensimmäinen ajatus nimen perusteella ei todellakaan ole menomesta, mutta tämä taisi sitä vanhassa kaupungissa eniten olla.  Musiikkia kuultiin laidasta laitaan.  Välillä kävimme tällä vuosituhannella ja välillä viivähdimme 80-luvun elokuvamusiikissa yms.   Paikka oli erittäin suosittu ja tuntui, että illalla kymmenen maissa jokainen halusi päästä mukaan tunnelmaan.

 

Ruoka oli aina tuoretta ja pieniä vihannes- ja hedelmäkauppoja löytyikin sieltä täältä.  

 

Ehkä suosituin ostoskohde Menorcalla ovat paikalliset nahkasandaalit.  Niitä saa eri väreissä ja kuvioissa ja niissä kulkevat niin miehet kuin naisetkin.
Kengät on valmistettu aidosta nahasta ja niissä on tukeva kumipohja, joka ei helposti luista.

Pretty Ballerinas -kengät valmistetaan Menorcalla ja Ballerinojen tehtaanmyymälä sijaitsee Ferrerissä aivan keskellä saarta.
Liikkeeseen on hyvät opasteet joka suunnalta. Hinnat ovat lähestulkoon normaalit, mutta outletin puolella saattaa tehdä löytyjä.


Ciutadella ei ollut mikäään varsinainen ostosparatiisi, mutta tokihan nainen aina jotakin ostettavaa löytää.  Vaateliikkeitä oli erittäin vähän ja valikoima oli osittain ehkä hieman vanhahtavaa.  Todella paljon vaateliikkeet näyttivät myyvän flamenco -mekkoja yms.



Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu