Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Maailma Kylässä 2014 - sunnuntai


Kaisaniemi kuhisi jälleen.  Lauantain jäljiltä päätimme sunnuntaina piipahtaa katsomaan vain kaksi esiintyjää.  Lähteminen teki hieman tiukkaa, koska aurinkoinen päivä kotiterassillakin olisi maistunut, mutta mentävähän se oli.  Niin harvoin on tällaista kansainvälistä  valikoimaa tarjolla saman viikonlopun aikana.

Maailma Kylässä ei ole pelkkää musiikkia vaan sisältää paljon informatiivista ja tiedostavaa materiaalia  erilaisten tietoiskujen, kojujen ja haastattelujen kautta.  Olen paljon eläinkokeista ja eläinten elinoloista lukenut, mutta jälleen kerran onnistuin järkyttymään ja miettimään maailmaa tavallista syvemmin.  


Festareihin kuuluu olennaisena osana ruoka ja Maailma Kylässä esittelee aina mitä mielenkiintoisempia vaihtoehtoja.  Tällä kertaa omaksi suosikikseni osui camerunilainen ruoka.  Monipuolinen ja herkullinen lautasellinen kasvisruokaa maksoi vain 5 euroa ja varmaa on, että lunastan sellaisen itselleni aina, kun saan mahdollisuuden!  Oooh, mikä makujen sinfonia.
Kuvassa on kuitenkin Afrikkalainen lautanen lauantailta, joka sisälsi sekalaisen kokoelman kaikkea.   Herkullinen sekin, vaikka ulkonäkö ehkä hieman hämääkin.


Halusin kovasti nähdä suomalaisen Bajo Ceron, koska olin tutustunut heidän musiikkiinsa jo ennalta YouTubessa.  Tarttuva latinorytmi tempaisi mukaansa ja laulajattaren kaunis ääni sekä soljuva espanja saivat hetkeksi aikaan tunteen Andalucian maisemista.  Se lienee koko festivaalin tarkoituskin, mutta harvoin näihin tunnelmiin pääsee suomalaisen bändin kanssa.  Toivon lämpimästi, että olette riittävän uteliaita, kuunnellakseni edes yhden kipaleen Bajo Cerolta.  Esitykseen toi mukavan lisämausteen suomalainen flamenco -tanssija ja lopun kohokohtana oli flamencoon kuuluva lopetus, jonka nimi ei valitettavasti jäänyt mieleeni.  Ihana "fiesta" jona tapauksessa ja Bajo Ceron keikalle menen milloin tahansa uudelleen.



Päivän ja kenties koko Maailma Kylässä -festivaalin pääesiintyjä oli karismaattinen Hugh Masekela.  Herran esiintymisessä ei kunnioitettava 75-vuoden ikä näkynyt ja orkesteri kaikkineen antoi parastaan iloiselle yleisölle.  Hugh Masekela on etelä-Afrikkalainen muusikko, joka puhuu ihmisoikeuksien puolesta, missä ikinä liikkuukaan.  Laulun lomassa Masekela antoi rakkaan trumpettinsa soida ja se soi todella kauniisti. Energinen keikka sai myös yleisön liekkeihin - Kaisaniemi lauloi ja tanssi kuin maailmalla konsanaan.  


Erityisesti mieltäni lämmitti se, että myös eiliset artistit olivat yleisön joukossa fiilistelemässä musiikkia ja ainutlaatuista tunnelmaa.  Maailma Kylässä 2014 on tältä erää ohi ja innollaodotamme, millaisen kattauksen maailmalta saamme iloksemme ensi vuonna.

Ihanaa alkanutta viikkoa lukijani!

Tunnisteet: , , ,

1 kommenttia:

10. kesäkuuta 2014 klo 3.14 , Blogger Antti Rundelin / IMPÏRIA kirjoitti...

Kiitos Manna :) terveisin Bajo Cero

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu