Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Maailma Kylässä 2014



Viimeisestä postauksestani on kulunut luvattoman kauan.  Kyseessä on ollut yksinkertaisesti vain saamattomuus ja ajan puute.  Lupaan parantaa tapani ja ilahduttaa teitä jutuillani jälleen ahkerasti.   Kesällä on aikaa kiertää Suomen suvitapahtumia ja piipahtaa hieman maailmallakin.
Tämä viikonloppu on ollut uskomattoman hieno!  Helsinkiä on hellitty upealla, lähes trooppisella, säällä ja Kaisaniemen Maailma Kylässä -festivaali toi ulottuvillemme toinen toistaan kiehtovampia musiikkiesityksiä.  
Muistelin juuri vuosia taaksepäin ja vaikuttaa siltä, että tämä kyseinen toukokuun viikonloppu on lähestulkoon aina aurinkoinen jalämmin.  Ei siis ole ihme, että viikonloppuun mahtuu aina paljon muutakin kuten mm. Naisten Kymppi ja Kumpulan Kyläjuhlat.  Molemmat ovat "wanna do -listalla", mutta Maailma Kylässä tuntuu kuitenkin aina vetävän puoleensa magneetin lailla.  



Lauantain musiikkikattaus oli täynnä iloa ja energiaa.  Osuimme paikalle jo katsomaan HipHop Allstarsia, jolloin lavalla oli mahtava määrä suomalaisia räppäreitä mm. Juno, Paleface, Sini Sabotage ja Tommi Lindgren.  Joudun tunnustautuvan nykyisen suomi-rapin suureksi ihailijaksi ja oli todella ilo nähdä ja kuulla kaikkia esiintyjiä Kaisaniemen lavalla.


Iltapäivän suuri yllätys oli hehkuva espanjalainen Ampario Sanchéz.  Musiikin riemu tempaisi täysin mukaansa ja keikka oli ohi todellakin aivan liian pian. 
Ampario Sanchéz on musisoinut Manu Chao:n kanssa ja Manu Chao on oikeastaa ainoa artisti, jota tällä hetkellä voin tunnustaa "fanittavani".  Musiikkityylissä oli samaa riemua ja kitaran kuvitus muistuttaa elävästi Manu Chaon maailmasta.


Illan päätti meksikolainen Los de Abajo.  Mitään ylisanoja ei heidän kohdallaan kaivata.  Musiikki vei mukanaan virran lailla.  Artistit toivat julki huolensa Meksikon tilanteesta ja saivat asialle sekä haluamansa että tarvitsemansa huomion.  Keikan loppupuolella kuvankaunis ja energinen naislaulaja lauloi Manu Chaon Clandestinon.  Sanomattakin lienee selvää, että se oli päivän ehdoton kohokohta!  Keikan lopuksi koko orkesteri käveli yleisön joukkoon jatkamaan musisointia.  Kaisaniemen ilta-auringossa, Meksikon lipun alla, meistä moni koki mieleenpainuvan hetken Los de Abajon muusikoiden vierellä. 


Ensi vuonna uudelleen!  Ja huomenna lisää sunnuntain tunnelmista.
Mahtavaa olla taas täällä - toivottavasti tekin vielä olette ;).



Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu