Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Dreamstream - Unelmavirtaa

tiistai 27. toukokuuta 2014

Kotiseuturakkaudella - Cafè Svenkka

Olen aiemminkin kirjoitellut teille Café Svenkasta, joka sijaitsee Helsingin Puotilassa.  Viime kesä oli täynnä uutuudenviehätystä, joka talven mittaan taittui kiintymykseksi omaa "lähikuppilaa" kohtaan.
Talven ja kevään aikana Svenkassa on ollut useita hauskoja tapahtumia, taidenäyttelyitä ja enemmän sekä vähemmän ex tempore -keikkoja.



On ollut hienoa nähdä, miten lähialueen asukkaat ovat vastaanottaneet Svenkan innolla ja lämmöllä.  Aurinkoinen terassi on hyvällä säällä täynnä, hieman viileämmälläkin kansoitettu ja huonommalla säällä siirrytään sisätiloihin.  Raivauksen jälkeen aurinko paistaa vielä seitsemänkymmentä jälkeen, ainakin muutamaan innokkaaseen pöytään.



Kirjoitan tätä ilta-auringon viimeisten säteiden loisteessa.  Tuntuu, että tunnelmasta saa paremmin kiinni vanhan talon viestittäessä taustalla omia ääniään.  Kaukaa kuuluu Itäväylän liikenteen humu, mutta täällä huomion vie tuulen humina, rauha ja iloinen puheensorina.  On vaikea kuvailla sanoilla sitä turvallisuutta ja "tänne kuulumisen" -tunnetta.



Puotilan kartanon ystävät ry järjestää paljon ohjelmaa yhteistyössä Café Svenkan kanssa.  Voin vain iloisena ihastella ja kummastella laajaa ohjelmaa sekä loistavaa osallistumisprosenttia.  On yllättävää havaita, miten paljon lahjakkaita taiteilijoita, muusikoita yms. paikalle onnistutaan saamaan.
Osa musiikkiesityksistä julkaistaan hyvissä ajoin, mutta osa saattaa tulla tiedoksi hyvinkin lyhyellä varoitusajalla ja parhaiten ne löytääkin seuraamalla Puotilan Kartanon ja samalla myös Svenkan sivuja:
https://fi-fi.facebook.com/PuotilanKartano
http://www.svenkka.fi/index.php?p=1_3_Tapahtumat


Tällä hetkellä Svenkassa on meneillään Eila Puhakan meriaiheinen taidenäyttely, joka jatkuu 5.6. asti.

Joka tiistai jumpataan kartanon nurmella.  Tästä viikosta kesäkuun loppuun mennään lempeällä joogalla, heinäkuu hengähdetään ja elokuussa siirrytään pilateksen maailmaan.  Jumppaan voi osallistua kuka tahansa ja osallistumismaksu on vapaaehtoinen.

Kesäkuun alkupuolella vuoron saa Puotilan Kesäteatteri esityksellään Liisa Ihmemaassa.  Lisätietoja löydät tästä http://www.puotilankesateatteri.fi/



Kannattaa ehdottomasti muistaa hyödyntää Svenkan edullinen keittolounas!  Herkullinen keitto vaihtuu päivittän ja varsinkin usein sunnuntaina tarjolla on kermainen lohikeitto, namskis!  Päivän keitto, salaatti, leipä ja kahvi kustantavat vain 7,90.  Helppoa, nopeaa ja hyvää!  Myös koiraystävät ovat tervetulleita terassille.


Nähdään Svenkassa!

Kesäkuun bändejä terassilla tai sisätiloissa:
6.6.   klo 19.00 Souna
11.6. klo 19.00 Dr. Rudes Dudes
14.6. klo 19.30 Absin the Untamed
17.6. klo 20.00 Saseka Housband




Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu